Menu

Inzameling voetbalschoenen Marnix van Heusdentoernooi

9 mei 2015

Beste voetbalvrienden van SV Orion,

Stichting Boots for Africa is op zoek naar jouw gebruikte voetbalschoenen. Deze schoenen kunnen kinderen in Afrika namelijk enorm blij maken!

Wij zouden het geweldig vinden als jullie als leden van SV Orion ons project zouden willen ondersteunen door het doneren van gebruikte voetbalschoenen en keepershandschoenen.

Deze kunnen ingeleverd worden in onze kliko tijdens het Marnix van Heusdentoernooi op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei a.s. 
Voor ieder ingeleverd paar schoenen ontvang je een lootje waarna een loterij plaatsvindt. Drie prijswinnaars ontvangen een pitcher bier!

Als spelers van Achilles ’29, SV Milsbeek en DVOL Lent hebben wij de ervaring dat schoenen in de meeste gevallen aan de kant worden geschoven, terwijl deze nog best gebruikt kunnen worden door anderen. Zeker voor de voetballende jeugd van twee projecten in Kenia en Zuid-Afrika zijn deze schoenen enorm belangrijk! Zij spelen meestal op blote voeten omdat schoenen simpelweg te duur zijn. Nieuwe schoenen van redelijke kwaliteit kosten, net als keepershandschoenen, daar vaak een gemiddeld maandsalaris!

Dus: zet jij je voetbalschoenen aan het einde van dit seizoen in de kast, maar zijn ze eigenlijk nog goed bruikbaar? Lever ze dan in op je club! Er staat een grote kliko container met ons logo erop, daar kan je ze in doen. En mocht je er heel veel hebben, die niet in de container passen, neem dan vooral contact met ons op.

Op onze Facebook pagina lees je meer over de twee projecten die we steunen: MYSA (Mathare Youth Sport Association) in Nairobi, Kenia en het sportproject van Stichting Tshwaranang in Ivory Park, Zuid-Afrika. Beiden gericht op voetbal als een weg naar ontwikkeling van heel veel jeugd en jong volwassenen!

Alvast heel erg bedankt voor je hulp!!

Namens Stichting Boots for Africa,

Daniël van Straaten 
Siemen van Straaten
Melle Notermans

Terug naar nieuwsoverzicht